Ons complex bestaat uit 2 gebouwen met 3 etages een van 18 appartementen en de grotere van 36 appartementen en bevind zich op een rondvormige straat met geen doorgaand verkeer engratis  ruime parkeerzones op 150 meter van de boulevard en strand opgang,een van de rustigere buurten van de kustzone van playa del Inglés.

Dichtbij de wenkelcentra  Cita en  La Sandía en  Jumbo,waar  vaak veel te doen is, restaurants, bars, discoteeks, terrajes,winkeltjes.

In onze buurt kan men ook tennissen-golf-fiets- parasailing en surfsppoort-etc  beöefenen.

De afstand naar het vliegveld van Gran Canaria is  32 km. En naar de hoofdstad  Las Palmas is  54 km.

 

GRAN CANARIA

Het eiland  Gran Canaria bevind zich in het  centrum van de eilandengroep,en zijn van  origine vulcanisch opgebouwt en vroeger was de naam “las islas afortunadas”. 

Ons klimaatis het hele jaar door zacht met vrijwel geen regen en een gemiddelde temperatuur van 24 º en een hoop verschillende landschappen en micro klimaten,zodat er wel gesproken wordt van een ,,mini  kontinent”.  

In het zuiden is het grootste strand van Gran Canaria  ‘’dunas de Maspalomas´´ met   6 km goudkleurig zand van Playa del Inglés tot  Playa de Maspalomas ( vuurtoren),een  paradijs voor de zonliefhebber met ook een zone  voor naturalisten , watersportactiviteiten –zwembad en met massage-baden,altijd goed strandplezier met veel winkeltjes en restaurantjes terrasjes en paraschute springers.

Verder naar het zuid-westen is zijn de vissersdorpjes  Arguinegüín, Puerto Rico en Puerto de Mogán,waar zich ook leuke strandjes bevinden van Patalavaca en Taurito, of de Caribische zandstrandbaai van Anfi del Mar of Amadores. 

In het noorden van het eiland ligt de historische hooftstad  Las Palmas,die in het verleden vaak is bevochten door verschillende conquistadores vooral in de tijd van Columbus die de haven als tussenstation naar America wilde benutten en zijn huis is museum geworden (Casa Colon) ook el museo canario en de katedraal van Santa Anna de havens Canteras, Alcaravaneras of la Laja, en de antieke buurt Vegueta, Ook het concertgebouwl Auditorio Alfredo Kraus o en het museum Elder van  wetenschap en tecnología. 

In het binnenland bevinden zich veel dalen en valleien die vanuit het centrum alle richingen uitlopen naar de kust net als andere vulkaaneilanden. Er zijn veel kleurijke dorpjes zoals  Teror, Arucas, Tejeda, Santa Lucía, Fataga o Artenara,met mooie fauna en flora stuwmeren picknickparken met barbeque plekken tussen de sparrebomen ,het hoogste punt in het midden is 1.949 meter hoog met vaak mooi uitzicht naar het zuiden en Tenerife al of niet met sneeuw bedekt (pico de nieve,noordelijk zijn ook veel kastanjebomen en hanekamriffen met plantages van groeten en bananen,sinaasappels,advocados  etc.het  monument ´´Roque Nublo’’ karactizeert het eilandcentrom,meer dan de helft van het wilde terrein  is beschermd-gebied en moet men oppassen voor brandgevaar i.v.b. door het naaldwoud dat de bodem vaak met gedroogde naalden bedekt is. Een binnenlandse tour is zeer aantebevelenwanneer er boven goed zicht is (80 %) als soevenier van Gran-Canaria. 

Ook is van arqueológische waarde  de  oerinwoners  ´´Los  Guanches,men kan ze bezoeken oude vestingen en gehuchtenverdeelt over het eiland „Mundo Aborigen“ bij de opgang naar Fataga.

Het eiland binnen zijn goed te berijden in het algemeen zowel als huurauto of georganizeert.